- Odluka o mjerama neposredne kontrole cijena u TK
- Odluka o određivanju drugih djelatnosti koje ne podliježu obavezi evidentiranja prometa putem fiskalnih uređaja
- Odluka o određivanju proizvoda koji podliježu kontroli kvaliteta pri uvozu i izvozu
- Odluka o određivanju proizvoda za koje kontrolu kvalitete obavlja ovlaštena preduzeća
- Odluka o visini i načinu plaćanja naknade za pokriće troškova kontrole kakvoće određenih proizvoda pri uvozu i izvozu
- Odluka o mjerama neposredne kontrole cijena određenih proizvoda i usluga od interesa za FBiH
- Posebne uzanse u ugostiteljstvu U FBiH
- Pravilnik o aktivnim i inteligentnim materijalima i predmetima namijenjenim za kontakt sa hranom
- Pravilnik o analitičkim metodama za jaka alkoholna i alkoholna pića
- Pravilnik o brzo smrznutoj hrani za ishranu ljudi
- Pravilnik o čaju, biljnom čaju, voćnom čaju i instant čaju
- Pravilnik o dijetalnoj hrani za posebne medicinske potrebe
- Pravilnik o djelatnostima koje se mogu obavljati kao domaća radinost
- Pravilnik o dopuštenoj visini kala, rasipa, kvara i loma u FBiH
- Pravilnik o formulama za dojenčad i formulama nakon dojenja
- Pravilnik o hrani namijenjenoj za upotrebu u energetski ograničenoj ishrani za smanjenje tjelesne mase
- Pravilnik o hrani obogaćenoj nutrijantima
- Pravilnik o hrani podvrgnutoj jonizirajućem zračenju
- Pravilnik o hrani za posebne prehrambene potrebe
- Pravilnik o jakim alkoholnim pićima i alkoholnim pićima
- Pravilnik o jestivim biljnim uljima, jestivim biljnim mastima i majonezama
- Pravilnik o jestivim kazeinima i kazeinatima
- Pravilnik o kafi, proizvodima od kafe, surogatima i proizvodima od surogata
- Pravilnik o kakau i čokoladnim proizvodima
- Pravilnik o keksima i proizvodima srodnim keksima
- Pravilnik o klasifikaciji prodavnica i drugih oblika trgovine na malo
- Pravilnik o količini brašna utrošenog za proizvodnju pekarskih proizvod
- Pravilnik o korištenju aktivnog aluminijevog oksida za uklanjanje fluorida iz prirodnih mineralnih i prirodnih izvorskih voda
- Pravilnik o kvaliteti senfa
- Pravilnik o kvaliteti voćnih vina
- Pravilnik o maksimalno dozvoljenim količinama za određene kontaminante u hrani
- Pravilnik o mazivim mastima
- Pravilnik o medu i drugim pčelinjim proizvodima
- Pravilnik o metodama analize maslinovog ulja
- Pravilnik o metodama analize šećera
- Pravilnik o minimalnim tehničko-tehnološkim i kadrovskim uslovima za proizvodnju keksa i proizvoda srodnih keksima
- Pravilnik o minimalnim tehničko-tehnološkim i kadrovskim uslovima za proizvodnju rakija i voćnih vina
- Pravilnik o minimalnim tehničkim uslovima ugostiteljskih objekata za pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga
- Pravilnik o minimalnim tehničkim i drugim uslovima za obavljanje registrovane djelatnosti iz oblasti prerađivačke industrije
- Pravilnik o minimalnim tehničkim uslovima za obavljanje obrta
- Pravilnik o načinu evidentiranja i kontroli prometa naftnih derivata putem ugrađene opreme na benzinskim pumpnim stanicama u FBiH
- Pravilnik o obilježavanju brašna u BiH
- Pravilnik o obliku i načinu vođenja obrtnog registra
- Pravilnik o obliku knjige gostiju u FBiH
- Pravilnik o obliku knjige žalbe u FBiH
- Pravilnik o obliku, sadržaju i načinu vođenja trgovačke knjige
- Pravilnik o osvježavajućim bezalkoholnim pićima i sličnim proizvodima
- Pravilnik o označavanju hranjivih vrijednosti upakovane hrane
- Pravilnik o pekarskim proizvodima
- Pravilnik o pivu
- Pravilnik o plastičnim materijalima i predmetima namjenjenim za kontakt s hranom
- Pravilnik o pomoćnim tvarima u procesu proizvodnje
- Pravilnik o postupcima i redoslijedu radni u procesu fiskalizacije
- Pravilnik o proizvodima od jaja
- Pravilnik o proizvodima od mlijeka i starter kulturama
- Pravilnik o proizvodima od žitarica
- Pravilnik o provođenju plana praćenja - monitoringa hrane
- Pravilnik o pružanju ugostiteljskih usluga u pokretnim objektima
- Pravilnik o razvrstavanju i minimalnim uslovima ugostiteljskih objekata iz skupina ''restorani'', ''barovi'', ''catering objekti'' i ''objekti jednostavnih usluga''
- Pravilnik o razvrstavanju, minimalnim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine hoteli
- Pravilnik o razvrstavanju, minimalnim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata u seljačkom domaćinstvu
- Pravilnik o sadržaju, obliku i dimenzijama federalnog žiga i certifikata o usklađenosti
- Pravilnik o sadržaju i obliku obrtnice
- Pravilnik o sastavu i označavanju hrane pogodne za osobe netolerantne na gluten
- Pravilnik o šečerima
- Pravilnik o sirovom mlijeku
- Pravilnik o skrobu i proizvodima na bazi skroba
- Pravilnik o soli za ljudsku prehranu
- Pravilnik o stonim vodama
- Pravilnik o tjesteninama, tijestu i proizvodima od tijesta
- Pravilnik o tržišnim standardima za maslinovo ulje
- Pravilnik o tržišnim standardima za meso živine
- Pravilnik o upotrebi aroma u hrani
- Pravilnik o upotrebi boja u hrani
- Pravilnik o upotrebi zasađivača u hrani
- Pravilnik o uslovima i načinu obavljanja djelatnosti rezanja drveta
- Pravilnik o uslovima minimalne tehničke opremljenosti PP za obavljanje trgovine FBiH
- Pravilnik o vezanim obrtima i srodnim djelatnostima koje se mogu obavljati izvan poslovnih prostora
- Pravilnik o vezanim obrtima i srodnim djelatnostima koje se mogu obavljati sezonski
- Pravilnik o vezanim obrtima i srodnim djelatnostima koje se mogu obavljati u stambenim prostorima
- Pravilnik o voćnim džemovima, želeima, marmeladama, pekmezima i zaslađenom kesten pireu
- Pravilnik o voćnim sokovima, voćnim nektarima i sličnim proizvodima
- Pravilnik o začinima, ekstraktima začina i mješavinama začina
- Pravilnik o zgusnutom (kondenzovanom) mlijeku i mlijeku u prahu
- Standard JUS za Cigarete
- Upustvo o načinu i sadržaju dostave obavještenja o promjeni cijena u FBiH
- Uredba o boravišnoj taksi u FBiH
- Uredba o članarinama turističkim zajednicama u FBiH
- Uredba o inspekcijskom nadzoru nad provodjenjem ZoTD (FUZIP)
- Uredba o načinu davanja saglasnosti za obavljanje posebnog obrta
- Uredba o naknadama za plastične kese tregerice
- Uredba o vezanim i posebnim obrtima