Kontakt ¦ Site map ¦ Linkovi

 

 

 

 

 

 

 

Pojačani inspekcijski nadzori tokom vikenda

Usljed potrebe hitnosti provođenja mjera epidemiološke zaštite, naveden u naredbama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i Vlade Tuzlanskog kantona, bio je povod za današnji sastanak dijela Kantonalnog štaba civilne zaštite, kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija TK, Uprave policije TK, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Službe za inspekcijske polove Grada Tuzle i Radio – televizije Tuzlanskog kantona.

Jedan od zaključaka dnašnjeg sastanka odnosio se i na pojačane inspekcijske nadzore tokom vikenda, kao i u narednom periodu. Stoga Kantonalna uprava za inspekcijske poslove će sprovesti pojačane inspekcijske nadzore u mješovitim timovima i uz asistenciju policijskih službenika na cijelom području Tuzlanskog kantona.

Sa ciljem zaštite stanovništva od zaraznih bolesti i poboljšanja epidemiološke situacije na području Tuzlanskog kantona, molimo da sva pravna lica, fizička lica i građani primijene i ispoštuju sve donesene mjere i naredbe Kriznog štaba i Vlade Tuzlanskog kantona, te na taj način dadnu svoj doprinos cjelokupnoj epidemiloškoj situaciji.

Sva pravna, fizička lica i građani koji ne budu poštovali donese mjere i naredbe Krznog štaba i Vlade TK bit će sankcionisani u skladu sa važećim propisima o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Kazne po osnovu ovi zakona kreću se u rasponu od 2.000,00 – 8.000,00 KM za fizička lica, za pravna lica od 3.000,00 – 10.000,00 KM, dok za odgovorno lice kazne su u rasponu od 500,00 – 2.000,00 KM

Kantonalna Uprava

Copyright (c) 2013. Kantonalna uprava za inspekcijse poslove Tuzlanskog kanotna BiH, sva prava pridržana

O nama | Uvjeti korištenja | Zaštita vaših podataka